Direktlänk till inlägg 6 juni 2012
Supergod paj! Banoffepaj, mmm :) Rätt enkel också dock tar det sin tid att koka kolasåsen. Kolasåsen består av dulch de leche - kondenserad mjölk. Kom ihåg att den ska vara sötad, det står på burken. Burken ska kokas UTAN etikett i vatten i en kastrull i ca 2 timmar. Lägg helt enkel ner burken, täck med vatten och låt koka. Vattnet dunstar bort lite så fyll på med vatten hela tiden så burken är täckt.
Receptet är följande:
Botten:
200g degistivekex
100g smör
Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk
2-3 bananer
Grädde/glass/choklad
Börja med att mixa degistivekex och smör tillsammans. Tryck ut röran i en smord pajform (helst springform). Ställ kallt tills kolasåsen har kokat klart.
Öppna burken försiktigt, kan skvätta upp lite när man gör första hålet för att öppna burken. Låt den svalna lite innan du brer ut den över pajbotten. Om man vill kan kan vispa grädde och bre ett lager över också, på med bananer, mörkchoklad och/eller annan dekoration.
Ingen av oss gillar grädde så vi hade bara botten, kolasåsen och bananer. Bredvid hade vi lite vaniljglass. Dekorerad med lite marsipanblommor.
Bilderna på den här sidan är under copyrightskydd, vilket betyder att du inte får använda bilderna utan min tillåtelse.